Undervisere

Tilknyttede undervisere i eksportkontrol og sanktioner

Følgende personer er faste undervisere i eksportkontrol og sanktioner på kurser udbudt af eksportkontrolakademi dk ApS. Derudover er Erhversstyrelsen (ERST) og muligvis Politiets Efterretnings Tjeneste (PET) repræsenteret med oplægsholdere:
Lise-Test-eksportkontrolakademi-underviser
Lise Test

Lise er en dansk-talende advokat i advokatfirmaet Baker & McKenzie’s Washington, DC kontor, hvor hun rådgiver globale virksomheder om amerikanske sanktioner og  eksportkontrol.  Baker & McKenzie er et af verdens største advokatfirmaer med over 4000 jurister og med kontorer i 73 byer verden over.  Lise er cand. jur fra  Københavns Universitet og har derudover en juris doctor (J.D.) grad fra George Washington University og en LL.M. fra Georgetown University.  Inden Lise blev ansat i  Baker & McKenzie i 2007, arbejdede hun som fuldmægtig i Forsvarsministeriet i fire år, hvor hun hovedsageligt beskæftigede sig med udbudsret, erstatningsret, militær strafferet og folkeret.

Lise er ‘senior associate’ i Baker & McKenzie’s International Trade afdeling i den gruppe, som specialiserer sig i rådgivning indenfor amerikanske sanktioner og  eksportkontrol.  Udover Lise består gruppen af fem partnere og syv ‘associates’ i Washington, DC og af advokater i Baker & McKenzie’s kontorer i Chicago, San  Francisco, Toronto, London, Amsterdam, Paris, Barcelona, Frankfurt, Stockholm, Zurich og Sydney.  Gruppen, som er højt specialiseret, rådgiver nationale og  multinationale virksomheder om fortolkning af og compliance med de amerikanske regler vedrørende sanktioner og eksportkontrol (dual-use og militær eksportkontrol)  og repræsenterer virksomheder overfor de amerikanske myndigheder i tilfælde af overtrædelse af reglerne.  Foruden rådgivning underviser Lise også virksomheders  ansatte i compliance med sanktioner og eksportkontrol og været indlægsholder i forbindelse med seminarer organiseret af Baker & McKenzie, the Canadian Defense  Review og Dansk Industri. Lise er derfor helt fortrolig med at undervise i reglerne om eksportkontrol og sanktioner.

Lars Brodersen
Lars Brodersen

Lars er cand. jur. og advokat (L) og siden 2016 indehaver i TradeCompliance.dk Advokatfirma, der yder rådgivning til danske og udenlandske kunder i compliance spørgsmål. 

Lars har efter at have opnået advokatbeskikkelse og møderet for landsretten arbejdet i store danske virksomheder med primært kontraktretlige og compliance  problemstillinger. Lars var i en dansk virksomhed med ca. 19.000 ansatte i perioden 2011-2016 chef for den afdeling, der havde ansvaret for at sikre global eksportkontrol- og sanktions compliance i koncernen med selskaber i mere end 54 lande. Afdelingen havde bl.a. ansvar for kontakt til danske og udenlandske myndigheder, fortolkning af love og regler, formulering af eksportkontrol- og sanktionsrelevante politikker samt igangsættelse- og koordinering af initiativer globalt i koncernen på området. Endvidere underviste Lars relevante medarbejdere globalt i eksportkontrol og sanktioner, så han er vant til at formidle stoffet for personer med forskellig baggrund. 

I sit advokatfirma, TradeCompliance.dk har Lars siden efteråret 2016 rådgivet danske og udenlandske virksomheder i alle størrelser og indenfor mange forskellige sektorer om sanktioner og eksportkontrol. Det giver en bred erfaring, som Lars også kan bruge i undervisningssammenhæng.

Når DR (både TV og Radio) har eksportkontrol- og sanktions spørgsmål, er det ofte Lars de rækker ud til for at få uddybet sager.

Lars har igennem årene deltaget i en lang række kurser og seminarer i udlandet og Danmark og har også selv været indlægsholder med megen positiv feedback for indlæg om eksportkontrol og sanktioner holdt på følgende eksterne seminarer og konferencer:

Med den solide ballast har Lars Brodersen etableret eksportkontrolakademi dk ApS i 2013 og siden TradeCompliance.dk Advokatfirma i 2016. Læs mere under Baggrund.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.